Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Ще один новітній комп’ютерний томограф незабаром запрацює на Чернігівщині

8 травня 2024
45

У Прилуцькій центральній міській лікарні змонтували сучасний комп’ютерний томограф General Electric Optima CT520. Таке медичне обладнання було придбано у рамках одного зі спільних проєктів Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку.

Медзаклад є багатопрофільною кластерною лікарнею, яка надає спеціалізовану амбулаторно-консультативну та стаціонарну медичну допомогу. Загалом лікарня розрахована на обслуговування близько 150 тис. осіб, вона має 325 ліжко-місць та може приймати до 700 відвідувачів поліклініки щоденно. У медзакладі цілодобово працюють лікарі таких спеціальностей, як: терапевт, хірург, травматолог, невропатолог, акушер-гінеколог, анестезіолог, а також допоміжні служби. Забезпечується планова та ургентна допомога всіма вузькопрофільними спеціалістами. 

Раніше у медзакладі не було власного комп’ютерного томографа, тож доводилося працювати за договором підряду з приватними організаціями. Тепер завдяки появі сучасного обладнання у лікарні зможуть надавати складніші медичні послуги, використовуючи найновітнішу методику діагностики.  

Комп’ютерна томографія є медичним методом візуалізації, який використовує рентгенівські промені для створення поперечних зображень тіла. КТ-обстеження дає якісніші знімки, необхідні для точного діагнозу, що значно збільшує ефективність лікування. 

Зараз лікарі Прилуцької центральної міської лікарні проходять кваліфіковане навчання для подальшої роботи з обладнанням. Після отримання дозволу на право його експлуатації обладнання в ДІЯР медики розпочнуть роботу з ним. 

Нагадаємо, нещодавно, КТ змонтували у Клінічному центрі дитячої медицини на Львівщині.